Baie efervescenta cu capsuni

Aprilie 14, 2011 supercreme
Etichete: , , , ,

Bilele efervescente pentru baie iti trezesc simturile. Sunt acele mingiute efervescente ce se gasesc in magazinele de fite la preturi piperate.

Pentru azi m-am gandit sa va rasfat cu o reteta efervescenta, usor de facut si mai ales ieftina.

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit ca masca de fata, este un bun exfoliant facial, reduce roseata pielii si previne riscul aparitiei cosurilor.

Acidul citric este un conservant natural utilizat in industria alimentara, se foloseste pentru dedurizarea apei (dizolva carbonatul de calciu).
Avand un pH acid contrabalanseaza pH-ul usor bazic al solutiei de bicarbonat de sodiu.
Curata foarte usor grasimile si poate fi folosit ca solutie de clatire a parului excesiv de gras.

Amidonul de porumb(cel mai bun in cosmetica) se poate utiliza ca inlocuitor al pudrei de talc – absoarbe umezeala si este usor astringent. Dupa folosire lasa o piele moale si catifelata.

Ingrediente:

1 ceasca acid citric ( sare de lamaie)

3/4 ceasca bicarbonat de sodiu

1/4 ceasca amidon de porumb

1/4 ceasca lapte praf

2 linguri de ulei de migdale

Aroma de capsuni ( dupa preferinte)

Hydrolat de trandafiri ( sau suc de capsuni ) intr-o sticla cu pulverizator

Mod de preparare:

Se pun toate ingredientele pulbere ( acid citric, bicarbonat, amidon, lapte praf) si se amesteca pana nu mai sunt bulgari( cocoloase). Se pune apoi uleiul de migdale, aroma de capsuni si se amesteca, pana se omogenizeaza.

Luati apoi sticla cu hidrolatul si pluverizati de 2-3 ori si amestecati. Apoi iar pulverizati si amestecati, pana cand preparatul are aspectul unui nisip ud, ca cel din care facem castele de nisip la mare. Cand il stragem in mana trebuie sa ramana compact. ( o sa va obisnuiti cu cantitatea de lichid ce trebuie pusa).

Acum suntem gata sa-l punem in forme. Se pot folosi ce fel de forme doriti. Eu am avut forme rotunde ( bile)  de la aparatele cu suprize ( cele cu moneda de 0.5 bani – vezi poza).

Formele trebuie umplute foarte bine sa nu existe goluri de aer ( se va presa continutul).

Dupa umplerea formelor veti constata ca amestecul se umfla usor(daca folositi forme fara capac). In acest caz amestecul trebuie presat la loc in forma. Ca sa nu ma complic cu asta eu folosesc forme 3D ( cu capac).

Acum trebuie lasate sa se intareasca 12 ore. Eu le fac seara si le scot din forma a doua zi dimineata.  Le lasati sa se ususce toata ziua, mai ales daca sunt facute in forme mari         ( groase). Seara sunt numai bune de folosit. Se adauga una sau doua ( in functie de marime) in apa de baie.

Nu as recomanda o pastrare mai mare de 3 luni, la mine oricum nu rezista atat. Bilele trebuiesc pastrate intr-un mediu cat mai uscat. Umezeala poate determina efervescenta discreta in dulap.

Rasfat total.

Entry Filed under: Retete pentu corp

4 Comments Add your own

  • 1. claudia  |  Martie 12, 2013 la 02:39

    poti te rog sa imi spui mai exact de unde ai luat forma aceea pt bilele efervescente … ce aparate cu surprize … eu nu gasesc😦 … poti sa ma ajuti? multumesc

    • 2. supercreme  |  Martie 28, 2013 la 09:05

      Forma pentru bile, o gasesti in toate supermarketurile, sunt acele aparate care contra unei fise de 0.5 lei iti dau fie guma de mestecat fie un breloc pentru telefon, nu prea ai cum sa le ratezi. Oricum cu putina imaginatie poti folosi si alte forme. ( formele de briose sunt ok, dar nu cele de hartie, sau formele de nisip ale copiilor🙂 , sau poti sa le faci tu din carton tare). Succes

  • 3. Cristina Teslariu  |  Mai 7, 2013 la 00:39

    Se poate folosi forma pentru facut gheata. Toate frigiderele au in dotare🙂

    • 4. supercreme  |  Iulie 12, 2013 la 08:49

      Sigur ca se poate folosi. Poti folosi orice fel de forma, imaginatia fiecaruia este nelimitata.

      Succes


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to comments via RSS Feed

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Pagini

Categorii

Articole recente

Cele mai bine evaluate

Meta

Arhive

Bloguri, Bloggeri si Cititori
 
%d blogeri au apreciat asta: