Apa (Hidrolatul) de trandafiri

Aprilie 12, 2011 supercreme
Etichete: , , ,

Preparare
Exista mai multe metode de preparare a apei de trandafiri, dar aceasta este cea mai populara si cea mai simpla. Nu dureaza mai mult de 40-45 de minute; daca distilarea se continua, se va obtine insa o apa de trandafiri mai diluata ca aroma. Se folosesc vase de sticla termorezistenta, sau de otel inoxidabil.

Ingrediente:
– 1 – 1,5 kg petale proaspete de trandafiri
– apa
– cuburi de gheata, sau gheata pisata

Mod de Preparare:
In centrul unei oale mari, dotata cu un capac ce o acopera ermetic, se asaza in mijloc un vas de sticla sau de inox. Se pun petalele in oala,  de jur imprejurul vasului din mijloc. Se toarna apa cat sa acopere petalele, astfel incat sa nu pluteasca vasul din mjloc.

Se pune capacul peste oala, cu fundul in sus. Se da apa intr-un clocot usor, apoi se micsoreaza flacara ca lichidul doar sa bolboroseasca. Imediat se asaza peste capacul oalei se aseaza o punga avand cuburile de gheata provenite de la 2-3 tavite speciale de la congelator.

Cat timp fierbe apa, aburii se ridica si condenseaza pe capacul oalei (pe partea din interiorul oalei). Picaturile de condens se aduna in centrul capacului si cad in vasul asezat in mijloc . Apa de trandafiri se va strange in vasul din mijloc prin condensarea vaporilor datorita pungii cu ghiata de pe capac. Se obtine  o cantitate intre 500-800 ml apa de trandafiri.

Trandafirul are un efect de hranire intensa a pielii si este potrivit pentru toate tipurile de ten (in special pentru pielea uscata si sensibila). Nu este alergenic, deci nu provoaca iritatii, eczeme sau inrosiri ale pielii.

De asemenea, apa de trandafiri este si un agent de curatare bland, un produs tonifiant si revigorant pentru toate tipurile de ten, mentine echilibrul pH-ului si stimuleaza procesele de regenerare, refacand textura pielii si redandu-i elasticitatea.

Are actiune antiinflamatorie si antiseptica, inhiba inmultirea bacteriilor, putand fi folosita pentru curatarea zilnica a oricarui tip de ten, inclusiv atunci cand acesta este inflamat sau iritat.

Entry Filed under: Ingrediente

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to comments via RSS Feed

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Pagini

Categorii

Articole recente

Cele mai bine evaluate

Meta

Arhive

Bloguri, Bloggeri si Cititori
 
%d blogeri au apreciat asta: